Майка, която съди мол заради кърмене: Пълно бе със снимки на гърди, какво пречеха моите?

Майка, която съди мол заради кърмене: Пълно бе със снимки на гърди, какво пречеха моите?
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Майката, която съди мол заради това, че й направили забележка, че кърми в търговския център защити правото си да нахрани детето си. Жената недоумява защо именно тя е станала неудобна.

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така аз да съм неудобна там". Това каза Деница Панайотова в ефира на Би Ти Ви.

По думите й пазачът съвсем културно я помолил тя да отиде в стаята за повиване, където за нея било неудобно, но тя отказала.

"Аз не реагирам така, като някой ми пречи на мен, мирише лошо или не се е облякъл прилично. Не мога да оставя детето да плаче, докато пазарувам, не съм подобен тип майка", коментира жената.

Тя разказа и реакцията на хората. "Много хора се притесняваха, извръщаха глави. Трябва всеки път да се кърми детето, за да не спре кърмата, това е смисълът на кърменето. Много е неприятно, че в България кърменето става все по-рядко, не бива да се пречи на жените да кърмим", смята Панайотова.

Българският хелзинкски комитет ще представлява г-жа Деница Панайотова по дело за защита на правото на жените да кърмят своите деца на публични места, съобщават от правозащитната организация. Исковата молба е срещу мола, на чиято територия се е намирала кърмещата жена, както и срещу магазина, чийто охранител е отправил забележка към нея.

#майка #кърмене #мол #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници