Windows 10 за телефони ще поддържа HCE за безконтактно плащане

Windows 10 за телефони ще поддържа HCE за безконтактно плащане
A A+ A++ A

Напоследък повечето новини в областта на мобилните разплащания засягат Apple Pay и Android-базирани устройства. В екосистемата на Windows Phone приложенията за мобилни разплащания не са кой знае колко много, а в края на март ще спре разпространението за WP на Softcard, което стана собственост на Google и ще бъде интегрирано в Google Wallet.

Ситуацията обаче скоро ще се промени – според PowerPoint презентация от конференцията WinHEC, Windows 10 за телефони ще включва технологията HCE (Host Card Емулатион) за NFC разплащания. Това означава, че Windows 10-базираните смартфони с NFC няма да се нуждаят от специална SIM карта от оператора. Освен това, доколкото можем да съдим по тези слайдове, няма да е нужно и специално допълнително приложение за потребителите на Windows 10.

Microsoft вече са постигнали споразумение за лансирането на разплащания чрез Windows 10 в сътрудничество с American Express, Visa и MasterCard. Презентацията включва и кратко промо видео, демонстриращо системата за мобилни разплащания чрез NFC. Сред другите интересни новости в мобилната версия на Windows 10, за които научаваме от презентацията, е Tap to Pair за свързване с Wi-Fi Direct устройства. Поддържа се и свързване чрез докосване с Miracast модул. Опции като като Bluetooth, Wi-Fi и други ще могат да се превключват от външни приложения.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите