Нетаняху да е премиер искат 6 от 10-е парламентарно представени партии

Нетаняху да е премиер искат 6 от 10-е парламентарно представени партии
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е спечелил подкрепа от мнозинство да състави следващото правителство на страната. Това съобщи говорител на президентската администрация.

Най-вероятно именно Нетаняху ще бъде натоварен от президента Реувен Ривлин със задачата да състави ново правителство, посочва Асошиейтед прес.

Президентът Ревен Ривлин вече приключва с двудневните консултации с представителите на 10-те партии, получили места в парламента, за да разбере кого те биха подкрепили за премиера. Шест от тях са заявили подкрепата си за Нетаняху.

Партията Ликуд, чийто лидер е Нетаняху постигна победа на предсрочните избори миналата седмица. Новосформираната центристка партия Кулану на бившия член на Ликуд Моше Кахлон обяви, че ще подкрепи кабинет на Нетаняху. Така досегашният премиер получава подкрепата на 61 депутати в 120-местния Кнесет.

Ривлин и Нетаняху ще имат среща по-късно тази седмица. Тогава официално ще бъде дадено началото на преговорите за съставяне на управляваща коалиция. В нея най-вероятно ще влизат Ликуд, Кулану и няколко религиозни и ултраортодоксални партии.

#Бенямин Нетаняху #Израел #Реувен Ривлин #избори #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници