LG представи два нови мобилни проектора

LG представи два нови мобилни проектора
A A+ A++ A

Миниатюрните проектори, които са достатъчни малки, за да се поберат в джоб, но са в състояние да осигурят картина с голям диагонал, не са забравени от производителите, а благодарение на подобренията в LED технологията ще стават все по-атрактивни. На мобилния конгрес видяхме предложението на Lenovo, което определено ни хареса, но освен него през идните месеци на пазара ще видим и други модели. Сред тях са и два на LG с името Minibeam, които корейската компания представи днес. Устройствата обаче трудно могат да се определят като джобни, тъй като тежат 1,5 и 0,6 килограма, но все пак са по-портативни в сравнение във стандартните модели.

LED източниците в тях могат да работят 30 000 часа, което е повече от достатъчно за всеки потребител – това означава дълготрайност от 10 години при 8-часова сесия дневно. Minibeam Pro PF1500 е по-сериозния от двата модела тъй като предлага възможност за проектиране с Full HD резолюция на разстояние до 3,96 метра и създаване на изображение с диагонал 120 инча. Има оптично приближение за коригиране на изображението, използва Bluetooth за връзка с високоговорители или слушалки и осигурява яркост от 1400 ANSI лумена и съотношение на контраста от 150 000:1.

По-малкият Minibeam TV PW800 е с яркост 800 ANSI лумена и има резолюция 1280x800 пиксела. Способен е да осигури 100-инчово изображение на разстояние от 3,25 метра. Има и една по-специална функция, която лесно може да му спечели фенове и да го отличи от останалите подобни джаджи – снабден е с ТВ тунер, така, че може да се използва и за гледане на телевизия. Продажбите на двата проектора започват през този месец в Щатите и Южна Корея, а след това ще достигнат и до други пазари.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници