Треска в Пентагона заради списък на ИД с потенциални жертви

Треска в Пентагона заради списък на ИД с потенциални жертви
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американските военни да са с повишено внимание и да обмислят контактите и пътуванията си. Пентагонът призова  американските военнослужещи, чиито имена са в публикувания в интернет от „Ислямска държава“ списък, да приемат много сериозно заплахата,  съобщи "Войс ъф Америка".

„На морските пехотинци и техните семейства се препоръчва да се отнесат сериозно, да ограничат обема от лична информация, известна на други хора“, заяви представител на Корпуса на моркската пехота.

Ръководството на Пентагона започна разследване във връзка с публикувания от „Ислямска държава“ списък на 100 американски военнослужещи, които да бъдат ликвидирани.

Екстремистите призоват привържениците си в САЩ да убиват военнослужещи. Те се обръщат към „братята, живеещи в Америка“ да убият военните, които са нанесли удари по позиците на групировката в Ирак, Сирия и Йемен. В призива на джихадистите се казва, че „хакерско подразделение“ на „Ислямска държава“ е разбило сървъра на въоръжените сили на САЩ, откъдето са получили достъп до имената на военните.

Пентагонът и ФБР разследват твърдението, но към момента се предполага, че данните са взети от социалните мрежи.

#Пентагонът #ислямска държава #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници