Скандал: "Шпигел" постави Меркел сред нацистки лидери в Атина

Скандал: "Шпигел" постави Меркел сред нацистки лидери в Атина
A A+ A++ A

Истински скандал избухна в Германия, след като немското издание "Шпигел" постави канцлерът Ангела Меркел сред нацистки лидери в колаж на корицата. Усмихнатата Меркел е на фона на Партенона в Атина. Статията, свързана с илюстрацията, е озаглавена "Четвъртият райх" и в нея се говори за сегашните проблеми в отношенията между Берлин и Атина.

Припомняме, че Гърция настоява за репарации от страна на Германия за щетите, нанесени на страната от нацистите при окупацията й по време на Втората световна война, но ФРГ отхвърли претенциите. Берлин категорично отбелязва, че няма да плаща нищо, тъй като въпросите са разрешени преди години. 

В началото на статията се обръща внимание, че в Гърция и други държави от Евросъюза сега сравняват германците с нацистите и считат, че Германия отново играе господстваща роля по отношение на другите страни.

По отношение на колажа на "Шпигел", изданието Business Insider го определя като "шокиращ". В социалните мрежи мненията са разделени: някои са разгневени, други са развеселени.

Един от читателите пише: "В началото "Шпигел" сравняваше Путин с Хитлер, а сега и това. Може ли печатът да падне по-ниско?".

Припомняме, че гръцка медия също се е шегувала с отношенията Гърция - Германия. Само преди месец в Атина от печат излезе карикатура с германския финансов министър Волфганг Шойбле, който е в нацистка униформа и прави коментари, свързани с Холокоста.

Карикатурата бе публикувана от всекидневника Avgi („Зора") и на нея Шойбле казва „ние искаме сапун от вашата мазнина" и „ние обсъждаме използването на вашия прах като тор", като се визира съдбата на евреите в нацистките концентрационни лагери през Втората световна война.

#Германия #Атина #Гърция #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници