Борисов горд, че пуска спрените еврофондове, влага още 6 млрд. евро

Борисов горд, че пуска спрените еврофондове, влага още 6 млрд. евро
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Когато някой се пита за клишето „спрени еврофондове“, това значи неразплатено всичко, което виждате – непостроено и неразплатено“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в събота, при откриването на Регионално депо за отпадъци в село Стожер. Съоръжението е изградено по проект по оперативна програма „Околна среда“. Министър-председателят припомни, че година и половина еврофондовете са били спрени.

"Затова беше важно да дойде правителство, което да отвори абсолютно всички еврофондове“, допълни премиерът.

"Ролята на държавата е да осигурява проекти. Това означава работни места и заплати. Само за тази година ще разплатим 5-6 млрд. лв. по европейските фондове", коментира още премиерът Бойко Борисов.

„Много пъти сме си говорили за нерегламентираните сметища и как изглеждаше България. Ето как изглежда сега”, посочи Борисов новото съоръжение и допълни, че е поел ангажимент да бъде оправена и инфраструктурата пред обекта.

"От държавата зависи изграждане и поддържане на инфраструктурата, а от туристическия бранш – доброто качество на услугите", категоричен бе премиерът. Борисов допълни още, че проблемът с намаленият брой на руски туристи у нас тази година, се дължи на войната в Украйна и трудното спазване на договореностите от Минск. Той посочи, че всички са се надявали Русия да спазва ангажиментите си, но това не се е случило и санкциите срещу нея не могат да отпаднат.

Според премиера, стимул за туризма у нас е да се повиши качеството на обслужване, но това зависи от самия бранш, защото вече има примери как качеството на туристически услуги се коментира в интернет форумите и не е добра реклама за България.

Борисов допълни, че самоконтролът в сектора е от значение, като в същото време от държавата зависи да има добри летища, магистрали, пътища и най-ниските данъци в ЕС.

#Бойко Борисов #ЕС #еврофондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници