Събитието за Apple Watch е довело до рекордно набиране на средства за Pebble Time

Събитието за Apple Watch е довело до рекордно набиране на средства за Pebble Time
A A+ A++ A

Ако има нещо, което Apple да не са опитвали да постигнат със събитието си на 9 март, то е да предложат рамо на конкуренцията. И все пак кампанията за привличане на средства за Pebble Time определено е набрала скорост точно по това време. Новият умен часовник на едни от пионерите в този бизнес е набирал средства с темпове около $6000 на час в неделя, 8 март, които са се увеличили до $10 000 на час по време на събитието на Apple в понеделник, и са достигнали цели $16 000 на следващия ден ‒ 10 март.

Изпълнителният директор и основател на Pebble Ерик Миджковски признава, че интересът към събитието на Apple е удвоил и дори почти утроил темповете на кампанията му за набиране на средства. Обновеният Pebble Time беше представен около две седмици преди Apple да събере потребители и медии в Сан Франциско, за да поднесе последните вести за Apple Watch, а броени дни преди него видяхме Pebble Time Steel. Така новата Kickstarter кампания на Pebble бързо се превърна в най-финансираната за всички времена. До момента в нея са набрани над $19 млн. от над 75 000 инвеститори и все още остава около седмица до края на кампанията.

Pebble безспорно жъне ползи и от факта, че е съвместим с многобройни платформи ‒ както Android, така и iPhone, така че интересуващите се от умни часовници е нормално да са привлечени от джаджата, ако не са сред притежателите на мобилни устройства на Apple. В краткосрочен план навлизането в тази ниша на Apple ще придаде популярност на цялата индустрия за носими технологии, но остава неясно как ще се развият нещата в по-далечно бъдеще за конкурентните устройства. Apple например ще спрат продажбите в магазините си на някои конкурентни фитнес аксесоари, което ще намали популярността им на пазара, но Pebble има едно предимство: много отдадена потребителска аудитория, при това с по-добри технически познания от идеалния целеви пазар на Apple.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници