Magic Leap показа стиймпънк екшън в разширена реалност

Magic Leap показа стиймпънк екшън в разширена реалност
A A+ A++ A

Финансираната от Google компания за разширена реалност Magic Leap внезапно отмени няколко изяви на изпълнителния си директор, включително и планираната TED лекция тази седмица за мистериозните им разработки. Причините, поради които фирмата навлезе в „медийно затъмнение“, остават неизвестни, но Magic Leap разпространиха видео, което са възнамерявали да покажат на лекцията. „Това е игра, която играем в офиса в момента (няма пострадали роботи при създаването на това видео)“, пише PR мениджърът на Magic Leap Анди Фуш. Това е първият път, в който стават известни толкова много детайли за реален проект на Magic Leap.

Играта в клипа е с брандинга "Dr. Grordbort" ‒ серия от комикси, оръжия и други продукти в стимпънк стил, които са създадени в партньорство с Weta Workshop, които отдавна са партньори с Magic Leap. Същинската игра е шутър с роботи в разширена реалност, като съществуващи декоративни оръжия се превръщат във виртуални такива, а виртуални врагове се добавят към физическото пространство. Закратко е показан и интерфейсът на Magic Leap, пълен с плаващи YouTube и Gmail прозорци, както и виртуална въртележка, предлагаща връзки към различните опции.

Думите „игра в офиса“ загатват, че става дума за реална игра, и вероятно реално заснето видео. Продуктите с разширена реалност обаче са прочути с трудностите при представянето си, така че е напълно възможно това да е подготвена специално предварителна визия. Но като се има предвид колко малко е известно за Magic Leap до момента, а досегашните схеми, съдържащи се в заявка за патент, бяха извлечени от филми или концептуална графика, дори виждането на пример за това ‒ какво те биха могли да създадат, вече е новина. Системата зад прототипа на Magic Leap остава все така засекретена, но се счита, че тя е базирана на прожектиране върху ретината, еволюирало от медицински изследвания през последните години.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници