Над 140 творби на Марк Шагал в Рим

Над 140 творби на Марк Шагал в Рим
Над града Марк Шагал
A A+ A++ A

Над 140 творби на великия художник Марк Шагал, взети от колекцията на Музея на Израел, намиращ се в Ерусалим, са изложени в Италия за първи път.

Един от най-обичаните художници на ХХ век, Марк Шагал, остава верен на себе си и на стила си, докато преминава през войни и катастрофи, както и политически, и технологични революции. Чрез рисунки, маслени платна, гваш, литографии, гравюри и акварели, изложбата разкрива голямата любов, която Шагал изпитва към съпругата си Бела, както и мъката, която изживява след нейната смърт, съобщи ArtPrice.

Експозицията проследява хода на живота и на изкуството на твореца, което представлява смес между най-големите европейски традиции и неговите еврейски и руски корени, до самата му среща с френския авангард. Прочетете повече за Шагал тук. Изложбата „Шагал. Любов и живот” се провежда в „Киостро дел Браманте” и ще продължи до 26 юли 2015 г.

Произведенията, собственост на Музея на Израел в Ерусалим, са дарени от самия художник, дъщеря му Ида и от поддръжници на институцията, която празнува своя петдесети юбилей тази година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници