Миков: Недоверието в референдума е същото като в избирателната система

Миков: Недоверието в референдума е същото като в избирателната система
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не може с референдум да се подменя дълбокият дефицит на демокрация в България, недоверието в политическата система и нежеланието на хората да участват в избори.

Това обяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на бТВ по повод искането на президента Росен Плевнелиев за провеждане на национален референдум по изборните права на гражданите заедно с местния вот.

"Не бива да се подхвърля едно захарче на хората, за да се убеждават те, че нещо зависи от тях при референдум", коментира социалистът.

Според Миков недоверието в референдума е същото както и в общата избирателна система, като това е следствие от това, че не се спазват правилата.

Той обяви и че БСП не са заявявали, че са съгласни на такъв референдум, въпреки уверението на президента, че има съгласие.

По отношение на действията на АБВ, които преди дни направиха разбор на участието си в коалицията, Миков коментира, че не може да кажеш, че замразяваш участието си в коалицията, а на следващия ден да гласуваш за промени в кабинета.

По думите му оставката на лидера на АБВ Георги Първанов е фарс.

Миков обяви, че е видимо, че ДПС са скритите партньори в управлението.

"Когато се гласува в Народното събрание, там е ясно кой за какво гласува, кой гласува с управляващите, кой в опозиция", каза още Миков.

Лидерът на БСП обяви, че ще има вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. По думите му обаче това ще стане тогава, когато в обществото "се натрупа по-голяма критичност".

 

#БСП #Михаил Миков #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници