TAG Heuer, Google и Intel ще разработват луксозен умен часовник

TAG Heuer, Google и Intel ще разработват луксозен умен часовник
A A+ A++ A

Преди минути завърши пресконференцията на TAG Heuer, Google и Intel по време на изложението Baselworld, на която официално беше обявено съвместното партньорство за създаването на луксозен умен часовник. Устройството ще използва технология на Intel и ще заложи на платформата Android Wear. Създаването му ще бъде своеобразен отговор на швейцарската часовникарска индустрия на хвърлената от Apple Watch ръкавица – както знаем часовникът на американците се продава на цени достигащи 17 000 долара.

Партньорството може да доведе и до появата на подобни продукти от другите брандове на LVMH, сред които са Hublot и Zenith. Както може да се предположи TAG Heuer ще се занимава с дизайна и производството на устройството, Intel ще осигури чипсета, а от Google ще дойде платформата Android Wear. Устройството се очаква към края на тази година, но засега не е ясно на каква цена. По-рано се появи информация, че става дума за версия на класическия модел Carrera.

Засега обаче не е ясно дали устройството ще носи надписа Swiss Made, тъй като според швейцарските закони това изисква поне 50% от компонентите да са направени в страната. Не е изключено правилото да се преразгледа, за да се напрaви специално изключение за умните луксозни часовници. Междувременно се появяват все повече индикации, че Google възнамерява да осигури възможност за синхронизация на Android Wear с iOS, което допълнително ще притисне Apple Watch.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници