Шулц избухна: Путин цели да разедини ЕС!

Шулц избухна: Путин цели да разедини ЕС!
Мартин Шулц. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц скочи срещу руския президент Владимир Путин с думите, че цели да разруши единството на Европейския съюз, като се опитва да влияе на отделни страни от общността. В интервю за германския седмичник „Die Zeit" Шулц коментира, че ЕС трябва категорично да противодейства на подобна намеса.

„Ние трябва с всички средства да се противопоставим на опитите на Путин да разцепи ЕС и да влияе вътре в общността", категоричен е Шулц. По думите му, политиката на руската страна е станала по-непредсказуема.

Председателят на Европарламента е категоричен, че единната политика на ЕС по отношение на санкциите срещу Москва са значим външнополитически успех.

„Но изглежда сред част от европейците руската пропаганда се е оказала успешна", добави още Шулц. Като пример той посочва френската партия „Национален фронт" (на Марин льо Пен), която получава кредити от руски банки, както и „някои премиери които повече или по-малко открито се домогват до благоволението на Путин".

Първата крачка към преодоляването на украинския конфликт е той да бъде превърнат в европейска, а не руско-американска тема, убеден е Мартин Шулц. По думите му, това би позволило на Путин да запази достойнството си в създалата се ситуация, като заяви - „ето това е вътрешноевропейски проблем и аз преговарям с Европа, а не със САЩ".

#Мартин Шулц #ЕС #Владимир Путин #Украйна #Европа #САЩ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници