Нападателите в Тунис са убити

Нападателите в Тунис са убити
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателите, които откриха стрелба в музея „Бардо“ в Тунис, са убити. Един от тях е починал от раните си, а други двама са били убити на място, съобщава тунизийското радио Express FM.

Сред загиналите има и един полицай. Това съобщава тунизийската национална телевизия, без да се уточнява дали акцията е приключила.

По-рано говорителят на министерството на вътрешните работи заяви, че при атаката има осем загинали и шестима ранени. Пострадалите са приети в болница.


По-рано терористи откриха стрелба до музея "Бардо", близо до парламента в Тунис. При атаката загинаха 8 души, седем от които чужденци. Един от туристите, загинали при атаката на екстремистите, е гражданин на Испания, съобщава вестник Vanguardia, позовавайки се на различни източници. Официално потвърждение на информация няма нито от външното министерство на Испания, нито от испанското посолство в Тунис.

По непотвърдена информация двама от нападателите са взели заложници в сградата на музея. По време на кървавото нападение е имало заседание на няколко парламентарни комисии. Всички депутати са получили предупреждение да се съберат в една от залите на парламента.

#Тунис #стрелба #стрелби #Парламент #музей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници