Симеон Сакскобургготски бил премиер „гръмоотвод“

Симеон Сакскобургготски бил премиер „гръмоотвод“
Симеон Сакскобургготски заяви в Брюксел, че по времето, когато е бил премиер, се е налагало „като гръмоотвод да обира критиките, но това са нормални работи“. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Симеон Сакскобургготски заяви в Брюксел, че по времето, когато е бил премиер, се е налагало „като гръмоотвод да обира критиките, но това са нормални работи“.

Бившият министър-председател проведе поредица от срещи със зам.-председателя на Европейската комисия Оли Рен, с ръководителите на основните политически групи в Европарламента, а в четвъртък, 29 март, бе приет и от председателя на ЕП Мартин Шулц, предаде БТА.

След разговора с Шулц Сакскобургготски заяви пред български журналисти в Брюксел относно целите на неговото посещение, че ако търси нещо въобще със скромните си сили, то е доброто на страната.

„Не съм партиен човек“, каза той в отговор на въпрос дали е потърсил политическа подкрепа в срещите си за партия или за отделен политик в България.

Сакскобургготски отбеляза обаче, че са коментирани теми от българската вътрешна политика, както и въпроси от европейско естество.

„Има различни мнения и големи и важни решения, които предстоят, изборите, които наближават“, каза Симеон Сакскобургготски по повод вътрешнополитическата част на разговора.

В отговор на въпрос намира ли пропуски в сегашното българско управление, той коментира, че слабости, пропуснати шансове, има във всяка страна.

По отношение на отказа на България от проекта за АЕЦ „Белене“, възобновен по време на неговото управление, бившият премиер заяви, че има много по-големи експерти от него.

„Като премиер считах, че беше положително за страната, гледайки за 2025 или 2030 г., да имаме още един, допълнителен реактор“, посочи той.

„Но това е въпрос на експерти и на хората, които наистина са запознати с енергетиката“, допълни Симеон Сакскобургготски.

От своя страна Мартин Шулц определи разговора като приятелски и отбеляза, че според Сакскобургготски ситуацията у нас е сериозна, с положителна перспектива.

Било е оценено, че са били предприети строги мерки, насочени към икономическото съживяване на България.

#председател на ЕП #Мартин Шулц #АЕЦ „Белене“ #Брюксел #България #гръмоотвод #премиер #Сакскобургготски #Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници