Терористите, открили стрелба в Тунис, са били въоръжени с автомати "Калашников"

Терористите, открили стрелба в Тунис, са били въоръжени с автомати "Калашников"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Терористи, открили стрелба в Тунис, са били въоръжени с автомати "Калашников". Те са атакували музея, който е недалеч от парламента. При атаката в музея е имало чужденци, съобщава в. "Монд". Една туристка е ранена, националността й още не се знае. По време на нападението в музея е имало около 100 туристи, но повечето са били евакуирани.

Все още не е ясна националността на убитите туристи. От италианското министерство на външните работи са потвърди, че сред заложниците има и техни граждани. Те са взети от терористите в сградата на музея,. Националната телевизия на Тунис съобщава за интензивна стрелба в района на музея.

Депутатът Мохамед Труди е съобщил, че няколко от заложниците са били освободени. Един от ранените вече се намира в болница. Двамата терористи са обкръжени от силите на реда. От вътрешното министерство на Тунис съобщиха, че проверяват информацията за взето заложници.

Депутатът Саида Униси, която е в сградата, написа в Туитър, че има ожесточена стрелба в националния музей.
Музеят "Бардо" е най-голямата културна забележителност на Тунис и тя се намира до сградата на парламента.

По време на кървавото нападение е имало заседание на няколко парламентарни комисии. Всички депутати са получили предупреждение да се съберат в една от залите на парламента.

Опасенията за сигурността в Тунис се увеличиха заради обстановката в съседна Либия.

Голяма част от тунизийците също се бият в Сирия и Ирак. Това предизвика притеснения, че завръщащите се бойци могат да извършват нападения в страната.

#Тунис #стрелба #стрелби #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници