Откриха гроба на Мигел де Сервантес

Откриха гроба на Мигел де Сервантес
A A+ A++ A

Испански археолози откриха гроба на Сервантес, съобщава вестник "Ел Паис".

Останките на знаменития автор на "Дон Кихот" бяха открити на територията на женски манастир край Мадрид. Там освен Мигел де Сервантес почива и съпругата му Каталине де Саласар. 

Археолозите се насочили към мястото, защото самият Сервантес  указва, че иска да бъде погребан в манастира, защото дъщеря му Исабела де Сааведра била монахиня.

Открит е скелет с шест зъба и следи от гръдни наранявания. Знае се, че Сервантес е получил такива в битката при Лепанто през 1571 година. Освен това на ковчега са гравирани инициалите М.С.

Единственото сведение, с което изследователите разполагаха досега, бе че той е погребан в 1616 година в манастир на ордена Света Троица. Най-накрая учените имат надежда, че търсенето е приключило с успех. Известно е, че писателят умира на възраст 69 години. 

За да се потвърди, че наистина тове е тялото на Сервантес, предстоят още много тестове и анализи. Ако бъде потвърдено, че намерените останки са на писателя, те ще бъдат поставени за поклонение в манастира за 400-годишнината от смъртта му на 23 април 2016 година.

 

#Мигел де Сервантес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници