"Ислямска държава" заплаши да срине Белия дом, Биг Бен и Айфеловата кула

"Ислямска държава" заплаши да срине Белия дом, Биг Бен и Айфеловата кула
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ще унищожим Белия дом, Биг Бен и Айфеловата кула. Това е последната закана на джихадистите от "Ислямска държава" срещу Запада, съобщи италианският вестник "Кориере дела сера".

Терористите пуснаха аудиосъобщение, което е прихванато от Американския център за следене на ислямистите в интернет.

"Ние искаме всичко от Париж и Рим до Ерусалим и Кабул”, обявиха джихадистите.

Заплахата се появи веднага след като Европейският парламент прие декларация, в която действията на "Ислямска държава" в Близкия Изток, предимно срещу християните и другите религиозни малцинства.

Според документа на ЕП, терористичните действия на "Ислямска държава" се квалифицират като престъпления срещу човечеството и след залавяне техните извършители ще бъдат изправени пред Международния наказателен съд.

ИД "продължава да преследва, осакатява и убива, понякога по особено жесток и неописуем начин, членове на религиозни и етнически малцинства, журналисти, военнопленници или правозащитни активисти", се казва в декларацията.

В четвъртък джихадистите пуснаха аудиозапис, в който се казва, че  "Ислямска държава" е приела клетвата за вярност, която преди дни даде нигерийската ислямистка групировка "Боко Харам".

"Съобщаваме добрата новина за експанзия на халифата в Западна Африка. Халифът, Бог да го пази, прие клетвата за вярност на нашите братя от сунитската група за проповед и джихад" (това е арабското име на "Боко Харам"), която в началото на март се закле във вярност на "Ислямска държава", заяви говорителят на джихадистите Абу Мохамед ал Аднани.

#ислямска държава #Европейския парламент #ЕП #Близкия изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници