Юнкер недоволен от слабия прогрес при гръцката криза

Юнкер недоволен от слабия прогрес при гръцката криза
Жан-Клод Юнкер и Алексис Ципрас. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер съобщи преди разговорите си с гръцкия премиер в Брюксел, че е постигнат незначителен прогрес за споразумение между Атина и международните кредитори, съобщават Ройтерс и „Франс прес". Той подчерта, че ще направи „предложения" пред Алексис Ципрас, които да помогнат за преодоляване на различията.

По думите на Юнкер всяко споразумение зависи от другите правителства в еврозоната. "Не съм удовлетворен от развитието през последните седмици. Не смятам, че сме постигнали значим прогрес", добави още той.

Юнкер, в присъствието на гръцкия премиер Ципрас, каза още пред журналисти, че е „оптимист". „Напълно изключвам провал. Не искам провал. Искам европейците да са единни. Не е време за разцепление. Това е време да вървим заедно напред", призова шефът на ЕК.

От своя страна премиерът на Гърция подчерта, че иска общо решение. Според Юнкер Ципрас е „проевропейски настроен".

В четвъртък Ципрас използва посещението си в централата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Европа в Париж, за да увери международните партньори, че страната ще изпълни задълженията си.

"Няма място за притеснения. Дори и при проблемите с изплащането на вноските по дълга, Атина ще спази договореното", обеща той.

#Алексис Ципрас #Жан-Клод Юнкер #Гърция #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници