Предсрочни президентски избори в Казахстан

Предсрочни президентски избори в Казахстан
Снимка: dstravel.uz
A A+ A++ A

На 26 април в Казахстан ще се проведат предсрочни президентски избори. Това бе решено след консултации с ръководството на Сената и Мажилиса на Парламента, с премиера на страната и председателя на Конституционния съвет.

На 26 февруари започна издигането на кандидатури за президент, регистрацията на кандидат-президенти приключва на 15 март. Според информацията на Централната избирателна комисия на Казахстан, на 4 март по време на избирателната кампания бяха издигнати кандидатури на пет претендента, в това число на една жена.

На 11 март за участие в президентските избори от управляващата партия «Нур Отан» бе предложен действащия държавен глава Нурсултан Назарбаев.

Казахстан е деветата по територия държава в света, макар и населена от едва 17 000 000 души. Икономически тя е най-силната постсъветска държава в Средна Азия и вече е привлякла милиарди долари чуждестранни инвестиции.

74-годишният Нурсултан Назърбаев бе президент на Казахстан от разпадането на СССР. Неофициално го наричат "Вожд на нацията", а хората обикновено галено го наричат Тато.

#Казахстан #Нурсултан Назърбаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници