Според Цецка Цачева царят не застрашава харизмата на Бойко

Според Цецка Цачева царят не застрашава харизмата на Бойко
A A+ A++ A

Няма опасност харизмата на министър-председателя Бойко Борисов да пострада от обявената кампания за връщане на предшественика му на този пост Симеон Сакскобургготски в активната политика, смята шефката на парламента Цецка Цачева.

Успехът на управленските политики според нея зависи от повече неща, освен харизмата на лидера.

В интеврю пред националната телевизия Цачева коментира широко обсъжданата от вчера фраза на премиера "Като дръпнахме ГЕРБ от улицата след първите митинги, останаха 100 души ето тук, отзад". По думите й обвиненията, че ГЕРБ са организирали и "инсинуирали" протестите срещу предишния кабинет са несъстоятелни.

"Това е несериозно... за всеки, който внимателно следи отвътре процесите в политиката, е ясно, че това са несъстоятелни спекулации", каза Цецка Цачева.

"Вчерашният ден беше зареден с много напрежение и много емоция. За мен в контекста на цялостното обръщение на премиера това е по-скоро случайна реплика", допълни тя.

"Не става дума за организиране на протестите. Нека да се прави разлика между организиране на протести и спонтанно участие в тези протести, защото е вярно, че симпатизанти, активисти на ГЕРБ бяха на тези протести и в този смисъл изреченото от премиера Борисов е истина. Но категорично не са истина спекулациите, че тези протести са организирани и инсинуирани от ГЕРБ", поясни парламентарният председател.

 

#Симеон #Бойко Борисов #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници