Грузия ще привлича туристи с "алкохолен" фонтан

Грузия ще привлича туристи с "алкохолен" фонтан
Туризмът е важен източник на приходи в бедната бивша съветска република, в която лозарството е основен икономически отрасъл. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Грузия се надява да привлече туристи, като построи в черноморския град Батуми фонтан, от който веднъж седмично за 15 минути ще тече местна силна алкохолна напитка.

Атракция ще бъде разположена на върха на новопостроена кула, като посетителите на фонтана ще може да дегустират местното питие "чача", направено на основата на гроздето и наподобяващо по вкус на италианската "грапа", обясни пред грузинската телевизия градоначалникът града Роберт Чкаидзе.

"Веднъж седмично в продължение на 10-15 минути от чучура ще тече "чача" вместо вода и туристите ще имат възможността да опитат една традиционна напитка," добави кметът.

Туризмът е важен източник на приходи в бедната бивша съветска република, в която лозарството е основен икономически отрасъл.

Високата 25 м. нова кула на Батуми трябва да бъде завършена в края на лятото. Тя ще приюти офиси и център за туристическа информация.

#Грузия #Батуми #фонтан #алкохол #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници