18-годишен австралиец се присъедини към ИД

18-годишен австралиец се присъедини към ИД
Говорителят Абула Елмир
A A+ A++ A

18-годишен бял австралиец се е присъединил към "Ислямска държава", за да избяга от подигравките в училище. Това разкрива появилата се негова снимка в интернет - пред флага на ИД и с автомат в ръце. На друга позира между двама главорези.

Събщава се само първото име на белия "джихадист" - Джейк. Тинейджърът е от Мелбърн, отбелязва АВС. Новите му приятели от ИД го наричали Джейк Джихада по подобие на сдобилия се с печална слава главорез от Лондон и бивш рапър Джон Джихада.

Младият австралиец изчезнал през декември миналата година.  Според съученичката му Анджела Скафиди, Джейк искал да стане писател, заради което бил най-редовно обект на подигравки на съучениците си.

Това не е първият австралийски пришълец в редиците на радикалните ислямисти. През октомври миналата година във видео, качено в YouTube, 17-годишен австралийски тийнейджър, който казал на майка си, че напуска Сидни, за да  участва в риболовно пътешествие, заплаши да убие „тирани“ от САЩ, Великобритания, и „особено Австралия“.

Младежът, идентифицирано като Абула Елмир и познат oще в средите на групировката като „рижавият джихадист“, лично заплаши австралийския премиер Тони Абът заради въздушните удари на страната срещу позиции на ИД. Тогава той бе обявен за новия говорител на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

„Ние няма да оставим оръжията си, докато не стигнем до земите си, докато не вземем главата на всеки тиранин и черният флаг не се развее високо над всяка една земя“, заплашваше австралиецът.

#австралиец #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници