Подписка кани Симеон Втори отново в политиката

Подписка кани Симеон Втори отново в политиката
A A+ A++ A

Подписка приканва за обществено признание на приноса на Симеон Втори в развитието на България. Идеята не е с цел да отвори пътя на Царя към президентските избори, застраховаха се инициаторите, но подчертаха, че искат да използват ресурса на последния български монарх за благото на държавата.

Подписката беше огласена от бивши функционери на партията НДСВ в навечерието на 20-а годишнина от начинанието на 101 български интелектуалци да се обърнат към Симеон Втори с призив да се завърне в България.

"На този етап са се подписали 113 души", съобщи Станимир Илчев, бивш депутат и евродепутат от НДСВ.

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обясни, че целта на инициативата е да даде обективна оценка на това, което Симеон Сакскобургготски е направил за развитието на страната. Според него, ако се кандидатира за президент, Царят би получил по-голямо одобрение от други политици.

„Ако участва и хората го изберат за президент, защо да не стане, макар и да няма подобни намерения“, разсъждава Дикме.

Според Станимир Илчев Царят би могъл да помогне с авторитета си и контактите си. Той по думите на политика бил "нулево изкушен" да се създават специални позиции и постове за него.

Но с контактитке си в Европа Симеон Втори може да помогне за приемането на България в Шенген например.

Една от инициативите на комитета е да организира до две-три седмици дискусия, на която да се обсъдят идеи как да впрегнем ресурса на Симеон Втори и други личности занапред за ползата на България, съобщи друг бивш депутат от НДСВ, Минчо Спасов.

Подписка настоява: Да впрегнем ресурса на Царя
Инициативен комитет иска да се признае ролята на Симеон II
9 мар 2015 16:53, Вера Александрова
98
Подписка настоява: Да впрегнем ресурса на Царя
Снимка: архив Булфото

Инициативен комитет организира подписка, с която призовава за обществено признание на приноса на Симеон Втори за развитието на България. Акцията няма за цел да отваря пътя на Царя към президентските избори, нито пък да е начало на нов политически проект. Инициативата има за цел да впрегне ресурса на бившия монарх в развитието на държавата.
Симеон II ала цар Борис III: Винаги с Европа, никога против Русия
5 яну 2015 15:10
144
Сакскобургготски припадна пред патриарха
14 дек 2014 14:28
116
Българите били оптимисти по времето на Костов, Царя и Борисов
10 ное 2014 17:40
229
Подписката беше огласена по повод наближаващата 20-а годишнина от идеята на 101 български интелектуалци да се обърнат към него с призив да се завърне в България, пише БТА.

В нея на този етап са се подписали 113 души, съобщи Станимир Илчев, който беше депутат и евродепутат от НДСВ.

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме пък обясни, че целта на инициативата е да даде обективна оценка на това, което Симеон Сакскобургготски е направил за развитието на страната. Според него, ако се кандидатира за президент, Царя би получил по-голямо одобрение от други политици.

„Но ако участва и хората го изберат за президент, защо да не стане, макар и да няма подобни намерения“, попита Дикме.

Според Станимир Илчев Царя би могъл да помогне с авторитета си и контактите си, обаче той бил "нулево изкушен" да се създават специални позиции и постове за него. Хората в Инициативния комитет са убедени, че Симеон Втори може да помогне за приемането на България в Шенген например.

Една от инициативите на комитета е да организира до две-три седмици дискусия, на която да се обсъдят идеи как "да впрегнем" ресурса на Симеон Втори и други личности занапред за ползата на България, съобщи ексдепутатът от НДСВ Минчо Спасов.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2015/03/09/podpiska-nastoiava-da-vpregnem-resursa-na-caria.256774

#Симеон Втори #подписка #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници