Храна срещу пръстов отпечатък?

Храна срещу пръстов отпечатък?
Снимки: БГНЕС, интернет
A A+ A++ A

Около 20 000 скенери за пръстови отпечатъци ще бъдат инсталирани в супермаркети във Венецуела. Това според президента Николас Мадуро (на снимката долу) ще помогне за налагането на ред в паническото купуване на продукти.

През последната година в страната се оформят сериозни опашки пред супермаркетите поради недостига на основни хранителни продукти. Мадуро обясни това с манипулации в доставките на стоките и техните цени.

Миналия месец собствениците на няколко вериги супермаркети и дрогерии бяха арестувани по обвинение, че изкуствено създавали големи опашки с това, че не отваряли достатъчно каси за обслужване на клиентите.

Президентът обвини колумбийски трафиканти на хранителни продукти, че изкупуват в граничните райони стоки с фиксирани цени от държавни супермаркети.

Миналата седмица външни министри от Южна Америка заявиха, че страните от региона ще помогнат на Венецуела да се справи с недостига на храни. Всичко това стана причина за недоволство и чести антиправителствени демонстрации, често съпровождани от насилие.

Икономическата криза в страната става по-тежка поради спада на цените на петрола. Обезценяването на венецуелската валута и сриването на цените на течното злато наполовина от ноември миналата година досега намаляват притока на долари, с които се плаща за вносни хранителни продукти.

#Венецуела #храна #магазин #пръстови отпечатъци #пръстов отпечатък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници