Десетки хиляди на протест срещу Нетаняху

Десетки хиляди на протест срещу Нетаняху
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки хиляди души излязоха вчера вечерта по улиците на Тел Авив, за да протестират срещу преизбирането на израелския премиер Бенямин Нетаняху на парламентарните избори на 17 март.

Недоволството е инициирано от организации с нестопанска цел, които подпомагат левоцентристкия коалиционен блок "Ционистки съюз". Протестната акция бе под надслов "Израел се нуждае от промяна". Според организаторите в протеста са участвали около 50 000 души.

Основен говорител на акциите беше бившият ръководител на разузнавателната служба на Израел "Мосад" Меир Даган, който се противопоставя на премиера Нетаняху.

"Израел има врагове, но аз не се страхувам от тях. Онова, което ме плаши повече, е сегашното ръководство на страната ни", посочва Даган.

От резултатите от изборите ще зависи дали Нетаняху ще остане начело на кабинета за трети пореден път и четвърти в кариерата му, или ще отстъпи мястото си на лидера на Партията на труда Исаак Херцог и Ципи Ливни – лидер на "Хатенуа", които се договориха да ръководят правителството поред.

Засега рейтингът на дясната партия "Ликуд" на израелския премиер Бенямин Нетаняху нарасна след речта му в Конгреса на САЩ, но не достатъчно, за да изпревари основните си конкуренти в парламентарните избори на 17 март – "Ционистки съюз".

#Бенямин Нетаняху #протест #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници