20 протестиращи осъдиха в Москва руската намеса в Украйна

20 протестиращи осъдиха в Москва руската намеса в Украйна
A A+ A++ A

В Москва се състоя митинг в подкрепа на Украйна. В протеста, който е бил разрешен от властите, са участвали около двадесет души.

Участниците са носили плакати с призиви към Кремъл да прекрати военната агресия срещу Украйна, съобщава украинската телевизия „5 канал“, цитирана от Фокус. Сред плакатите е имало и портрети на убития руски опозиционер Борис Немцов и намиращата се в ареста украинка Надежда Савченко. Освен това участниците са носели и лентички в цветовете на украинското знаме.

Срещу митинга са реагирали поддръжници на Путин. Няколко десетки хора с георгиевски ленти и руски знамена се събрали край мястото на антивоенния митинг и опитали да го провалят. Полицията е предотвратила възникването на сблъсъци.

Според руското  радио "Говорит Москва" организаторите на протеста са поддръжници на Борис Немцов. Те са се събрали в района на метростанцията "Барикадная" и са носили плакати с негови цитати.  Противниците им пък са се разположили от другата страна на улицата пред американското посолство. Според тях посоството е замесено в убийството на Немцов.

#Москва #протест #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници