Депутат от ДПС: Преди запаления бус разбиха колата на Местан

Депутат от ДПС: Преди запаления бус разбиха колата на Местан
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ съобщи на пресконференция, че преди да бъде подпален микробус на ДПС в събота (7 март) е имало още две вандалски постъпки срещу партията в последите месеци. 

"Това е вече третият случай за тази година. Първият беше разбиване на стъклата на автомобила на нашия лидер Лютви Местан и претършуването на автомобила. Ние не сме счели за нужно да го коментираме и сме очаквали органите на да да си свършат работата. Другият случай е опит за палеж на сградата, в която се намираме - централата на ДПС, символът на ДПС, символът на над един милион български граждани", заяви Карадайъ.

По думите му, няма да има разкрити, а езикът на омразата ще се чува от трибуната на Народното събрание и ще се създава среда за такъв тип отношение. ДПС определи такъв тип хора като безотговорни. Мустафа Карадайъ заяви още, че записите от охранителните камери са в органите на реда, но до момента няма разкрит случай.

Той определи тези актове срещу ДПС като терористични.

На въпрос дали има връзка между трите случая, Карадайъ обясни, че се надяват да няма организатори и поръчители пряко и директно. „Но индиректно езикът на омразата е поръчител на тези терористични актове. Това е оценката на ДПС", добави той.

#Мустафа Карадайъ #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници