Борисов ще сложи приближен начело на МВР, смятат в системата

Борисов ще сложи приближен начело на МВР, смятат в системата
A A+ A++ A

Новият министър на вътрешните работи ще е достатъчно близък и доверен на премиера, каза бившият главен секретар на МВР Веселин Петров пред бТВ. Той не пожела да коментира обсъжданите в публичното пространство имена на вероятни наследници на Веселин Вучков.

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев и сегашният главен секретар Светлозар Лазаров са заели постовете си по времето на кабинета „Орешарски”, подкрепян от ДПС и БСП, припомни Петров.

„Кандидатурите на Писанчев и Лазаров бяха на Пламен Орешарски, зад тях стояха ДПС и БСП”, каза той.

МВР е едно от най-важните министерства в правителството, но решението на Борисов да запази Писанчев и Лазаров очевидно калкулира подкрепата на ДПС за правителството и премиерът е отчел възможността да се лиши от услугите на Вучков, коментира Веселин Петров.

Според него е симптоматично, че ДПС подкрепя неизменно правителството при най-важните гласувания в Народното събрание.

В същото време съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев каза в парламента, че има уверение от премиера за смяната на главния секретар на МВР.

Той разговарял снощи с Борисов, но не коментирали конкретни имена. "В тази ситуация му имам доверие и това в голяма степен крепи правителството в този момент", заяви Кънев.

На въпрос кога ще се гласува новият министър Кънев посочи, че "една седмица е предостатъчно време да се консолидира позиция на мнозинството и премиерът да прецени с кого да замени хората, които трябва да си отидат".


#Веселин Вучков #Веселин Петров #МВР #Борисов #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници