Директорът на ФБР обсъжда сигурността и върховенството на закона в София

Директорът на ФБР обсъжда сигурността и върховенството на закона в София
A A+ A++ A

Сигурността и върховенството на закона са темите на 4 март - деня, в който директорът на една от специалните служби на САЩ, Федералното бюро за разследване (ФБР) - Джеймс Коми ще бъде в София. Една от срещите му в България е с премиера Бойко Борисов в министерския съвет.

Според официалната информация двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона.

Президентът Барак Обама предложи Джеймс Коми за директор на ФБР през юни 2013 г. Кандидатурата му беше одобрена от Сената с огромно мнозинство на 29 юли същата година. Коми встъпи в длъжност на 4 септември 2013 г. Той замени на този пост Робърт Мълър, който оглавяваше ведомството в продължение на 12 години.

Преди да бъде назначен на отговорния пост Коми от януари 2002 до декември 2003 е бил федерален прокурор в Ню Йорк, а след това заместник на главния прокурор на САЩ.

През 2004 г. той се прочу след като отказа искането на администрацията на Джордж Буш младши /2001-2009/ да възобнови програмата за следене на телефоните и електронните пощи на гражданите без санкция на съда. На следващата година той напусна своя пост като заместник на главния прокурор и започна частна юридическа практика.

От 2005 до 2010 г. Коми е старши вицепрезидент на корпорацията "Локхийд Мартин". От началото на 2013 е старши изследовател в Юридическото училище на Колумбийския университет и член на борда на директорите на банка HSBC.

#ФБР #Джеймс Коми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници