Xiaomi предизвиква GoPro Hero с нова камера за 64 долара

Xiaomi предизвиква GoPro Hero с нова камера за 64 долара
A A+ A++ A

Ако искате да си купите камера, с която да снимате при всякакви условия, определено сред първите възможни предложения на пазара е GoPro Hero. За нея обаче ще трябва да заделите стабилен бюджет. Xiaomi са решили да се опитат поне да революционализират тази част от пазара с тяхната Yi Action Camera, която ще струва едва 64 долара. Лошата новина е, че камерата няма да се продава извън Китай, която е родната страна на Xiaomi, но за тази цена може би си струва да положите малко усилия.

Yi Action Camera разполага разделителна способност 16МР и може да записва видео при 1080р качество и 60 кадъра в секунда. Xiaomi са избрали сензор Exmor R CMOS от Sony. Устройството върви със 64GB вградена памет. До тук доста от спецификациите са по-добри от тези на GoPro. Yi също може да се използва под вода, като ще разчитате на безпроблемна работа до 40 метра дълбочина. Разбира се, камерата има и придружаващо приложение, което ще ви позволи да я контролирате от телефона си.

За разлика от GoPro Hero, Yi не се продава с аксесоари, но за още 100 китайски юана ще получите от Xiaomi версията за пътуване, която включва и пръчка за селфита. Компанията подготвя и широка гама от аксесоари, които ще позволяват да я прикрепяте към колелета, каски и дори домашни животни.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници