В Чикаго развяха българското знаме за 3 март

В Чикаго развяха българското знаме за 3 март
Снимка: www.eurochicago.com
A A+ A++ A

Българското знаме се развя гордо в центъра на Чикаго по повод националния ни празник. Тази традиция датира от 1960 г. и след прекъсване беше възстановена през 2007 г., предаде Би Ти Ви.

За издигането на националния ни флаг на фона на химна българската общност се събра в центъра на града В програмата участваха ученици от български училища в Чикаго, които пяха български песни и рецитираха стихове за България.

Миналата седмица бе съобщено, че в Чикаго ще открият триметров бронзов бюст-паметник на Васил Левски. През декември миналата година в предградието Дес Плейнс бе поставена паметна плоча на Апостола. Тя се намира в двора на българския православен храм “Света София”.

Скулптурата е дело на младите художници Христо Георгиев от Поморие и Милен Каменов от Враца. Това ще е вторият паметник на Левски в САЩ. Другият се намира до българското посолство във Вашингтон.

При 300 хил. българи официално в САЩ неофициално само колонията ни в Чикаго достига 150 хил. и го превръща в един от най-големите български градове. Следват Лос Анджелис с около 25 000, Ню Йорк, Вашингтон, Маями, Финикс, Лас Вегас. 

 

#Чикаго #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници