Хилари Клинтън става кандидат-президент на САЩ през април

Хилари Клинтън става кандидат-президент на САЩ през април
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън през април ще обяви, че влиза в надпреварата за президент през 2016 г., съобщава в. „Уолстрийт джърнъл". Тя дори е предупредила спонсорите на Демократическата партия, че влиза в надпреварата по-рано, отколкото се очакваше. Очакванията са тя да получи около $1 млрд. дарения за кампанията.

Преди месеци американският милиардер Уорън Бъфет заяви, че е готов да се обзаложи, че бившият държавен секретар Хилари Клинтън ще се кандидатира за президентските избори през 2016 г. и ще ги спечели. Състоянието му се изчислява на около 67 милиарда долара.

Официално бившата първа дама не е обявила намерението си да се кандидатира за поста държавен глава, но през септември 2014 година тя намекна, че ще участва в президентските избори през 2016 година. През 2008 тя беше основен конкурент на Барак Обама на вътрешните избори в партията.

Припомняме, че от 1993 г., когато съпругът й Бил Клинтън прекара първата си година в Белия дом, Хилари 19 пъти е била избирана от американците като жена, на която те се възхищават най-много. 

#Хилари Клинтън #САЩ #Барак Обама #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници