Руски хуманитарен конвой се отправя към Луганск и Донецк

Руски хуманитарен конвой се отправя към Луганск и Донецк
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руски хуманитарен конвой е стигнал границата с Украйна в петък. Колоната се състои от над 170 товарни автомобила на министерството на извънредните ситуации на Русия. Камионите превозват 1,8 тона хуманитарни товари, 80% от които хранителни продукти.

В 04,00 часа местно време те са напуснали Донския спасителен център на министерството в Ростовска област и са се отправили към границата. Агенция Новости посочва, че колоната вече е стигнала границата.

Колоната се е разделила на две - повече от 80 камиона ще се насочат към Луганска област, а останалите товари ще продължат към Донецк. В тези най-пострадали от сраженията градове ще бъдат доставени медикаменти, стоки от първа необходимост, книги и учебни пособия за учениците и студентите.

И на двата погранични пункта работят украински митничари по проверка на автомобилите и товарите. Проверката се наблюдава от представители на ОССЕ и от журналисти. 

Това е 16-тият хуманитарен конвой на Русия в помощ на Донбас. Над 18 000 тона руска хуманитарна помощ са пристигнали досега в Донецк и Луганск. 

#конвой #Русия #Украйна #Донбас #ОССЕ #Донецк #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници