Южните щати на САЩ блокирани от снежна буря

Южните щати на САЩ блокирани от снежна буря
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Югоизточната част на САЩ се озова в снежен капан, след като в четвъртък бе връхлетяна от мощна буря. Властите в щатите Алабама, Джорджия, Северна и Южна Каролина обявиха въвеждането на извънредна ситуация. Трима души са загинали в североизточната част на САЩ в резултат на снеговалежите там, съобщават информационните агенции.

В някои райони са наваляли над 25 см сняг. Властите помолиха населението да е предпазливо и да се въздържа от предприемане на пътувания в личните си автомобили. Ситуацията се усложнява от това, че в някои градове недостига луга за посипване на пътищата. В южните щати подобни бедствия са рядкост и не разполагат с нужната техника и препарати. Миналата година град Атланта беше напълно парализиран от снежна буря.

Снеговете предизвикаха затваряне на училища и държавни институции. Заради скъсани електропроводи от валящия мокър сняг, без ток са около 150 000 потребители.

Лошото време е довело до отмяната на над 1000 планирани за четвъртък полета. Най-сериозно пострадала е работата на летището в град Шарлот, щата Северна Каролина.

Припомняме, че през миналата седмица бялата смърт в САЩ взе 23 жертви, измръзнали заради ниските температури. 

#САЩ #сняг #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници