Samsung представи 128GB флаш памет за смартфони, може да я видим в Galaxy S6

Samsung представи 128GB флаш памет за смартфони, може да я видим в Galaxy S6
A A+ A++ A

Samsung продължава да представя нови свои технологии и разработки, които като нищо могат да намерят място в Galaxy S6, чието представяне очакваме в неделя. След като анонсира старта на масовото производство на 14-нанометвори чипсети и заговори за еволюцията на технологиите за безжично зареждане, компанията обяви, че е готова с първата 128GB флаш памет за смартфони.

Масовото й производство също вече е започнало, което подсказва, че ще я видим в новия флагман на корейците. Вече се появи информация, че той ще е наличен във вариант със 128GB памет, а появилите се преди часове снимки не показват наличието на слот за флаш памет. Новата памет е базирана на стандарта Universal Flash Storage (UFS) 2.0, който е най-авангардната спецификация за флаш памет, съвместима с JEDEC.

UFS паметта използва технологията Command Queue, която ускорява изпълнението на команди в SSD чрез сериен интерфейс, което значително подобрява скоростта на обработка в сравнение с 8-битовия eMMC стандарт с паралелен интерфейс. В резултат на това UFS паметта на Samsung може да осъществи 19 000 входно-изходни операции в секунда (IOPS) при произволно четене, което е 2,7 пъти по-бързо от eMMC 5.0.

Последователното четене и запис също се доближават до нивата на SSD, а освен това консумацията на енергия е намалена с 50%. Компанията смята, че UFS решенията ще намерят място в моделите от висок клас, а по-евтините ще продължат да разчитат на eMMC. Новата памет ще е налична във варианти с капацитет 128GB, 64GB и 32GB, което също отговаря на очакваните варианти на Galaxy S6. На 1 март ще знаем със сигурност. Mobile Bulgaria ще е в Барселона и ще отрази представянето на смартфона с всички подробности.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници