Ненчев: Не са една и две фирмите, източващи ВМА

Ненчев: Не са една и две фирмите, източващи ВМА
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една част неизгодните за ВМА договори вече са прекратени, но има такива, за чието разтрогване се търси най-добрият за болницата вариант. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Николай Ненчев в ефира на бТВ.

Министърът обяви, че в резултат на прекратяването на част от договорите за последните няколко месеца дългът на ВМА е намалял с 27 милиона.

Във вторник председателят на здравната комисия в Народното събрание и бивш шеф на ВМА ген. Стоян Тонев подаде оставка от всички постове, включително и като депутат, заради скандала около ВМА. Той избухна след журналистическо разследване, от което стана ясно, че частна клиника е генерирала 10 млн. лв. загуба за ВМА, като е източвала приходи, а разходите й са били поемани от държавната болница.

По думите на министъра на отбраната не са една и две фирмите, които източват ВМА. Сред ощетяващите лечебното заведение договори Ненчев посочи тези с фирмите за чистотата в болницата и за доставката на храната.

Той обяви, че е бил уведомен за нередностите в болницата още с встъпването си в длъжност.

"Още в първите дни, когато встъпих в длъжност бях информиран за това, което се случва във ВМА и назначих проверка. Ставаше дума за неизгодни договори, обществени поръчки без конкурс, едни безумия, които са извършвани там", заяви министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той обяви, че министерството ще окаже пълно съдействие на прокуратурата. Ненчев се надява да има бързо съдопроизводство, така че отговорните лица да понесат отговорност.

#Николай Ненчев #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници