Борисов: Заставам зад всеки до доказване на неговата вина

Борисов: Заставам зад всеки до доказване на неговата вина
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ако изнесената информация се докаже, то единствената мярка, която може да се предприеме, е ген. Стоян Тонев да напусне парламента или да не е депутат от ГЕРБ". Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във "Фейсбук" по повод скандала с ВМА

По думите му вече 25 години се правят рокади по политически причини без абсолютно никакъв резултат, като според Борисов тази практика трябва да се прекрати.

"Същевременно трябва да е ясно, че няма „свещени крави“ – ако има виновни, ако някой не си е свършил работата или е злоупотребил с позицията си – то виновният трябва да бъде отстранен и наказан според закона", пише Борисов.

Пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ генерал Стоян Тонев е отрекъл да е извършвал злоупотребите, в които е обвинен. По тази причина е бил помолен от Борисов да сезира незабавно главния прокурор и Сметната палата с искане да бъде извършена проверка.

Заставам зад всеки до доказване на неговата вина. Това се отнася както за кадри на ГЕРБ, така и за назначения от предишното правителство, категоричен бе Борисов.

"Решението на Изпълнителната комисия е да изчака резултатите от проверката на главния прокурор и на Сметната палата по този случай. В зависимост от това ще вземем решение", пише още премиерът.

Преди дни одит на Министерство на отбраната установи злоупотреби за милиони в клиниката по дерматология на ВМА по времето, когато Тонев е бил директор на болницата. 

Във вторник бившият министър на здравеопазването проф. д-р Радослав Гайдарски посочи в ефира на БТВ, че „цялата ВМА е знаела, че на територията й действа частна клиника“

#Бойко Борисов #ген. Стоян Тонев #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници