Румен Петков: Мислех, че целувката ми с Цецка Цачева ще остане ненадмината

Румен Петков: Мислех, че целувката ми с Цецка Цачева ще остане ненадмината
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румен Петков се зае да „мери“ целувките в политиката. Той степенува близостта между различните лидери. "Мислех си, че моята с Цецка Цачева ще остане ненадмината, но след тази между Лютви Местан и Сергей Станишев на Орлов мост си промених мнението. Сега обаче Бойко Борисов и Татяна Дончева надминаха всички", каза с усмивка депутатът от АБВ.

Петков уточни, че не ревнува. „Не става въпрос за коалиция, все пак", продължи анализа си той.

По отношение на референдума, Петков заяви, че в АБВ няма как да не са доволни, че държавният глава ги подкрепя.
„По същество г-н Плевнелиев много ясно подкрепи идеята на АБВ отпреди иборите – за друг тип държавно устройство, за изборно законодателство, което отговаря на интересите на обществото, за разширяване правомощията на президента. И няма как да не сме доволни, че държавният глава ги подкрепя, посочи Петков. Според него, че по стратегически въпроси е редно да има референдуми.

Той добави, че на предстоящите през есента местни избори партията му предложи в Добрич и региона да се проведе референдум за добива на шистов газ. Петков подчерта, че допитването за „Белене" е било много тежък удар по референдумите. "БСП си позволи да използва хората. Това ще ги демотивира", посочи той.

По думите му идеята на АБВ за мажоритарния вот ще срещне подкрепа.

Той коментира и намерението на кабинета да тегли нов заем. По думите му никой няма съмнение, че трябва да се покрие старото задължение, но подчерта, че не може такива стратегически решения да се подават в 6 без 5, без обяснения. Той беше категоричен, че точката за дълга трябва да се изтегли от дневния ред през тази седмица и да се намери балансираното решение.

#Румен Петков #АБВ #целувки #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници