Седем премиери през март готви новият театър при НДК

Седем премиери през март готви новият театър при НДК
A A+ A++ A

Седем премиери през март подготвя най-младата театрална сцена на София – НОВ Театър НДК. Официалното откриване на театъра е планирано за 9 март със спектакъла на Бойко Илиев „Амадеус” от Питър Шафър. 

Неофициално обаче, програмата стартира с моноспектакъла на Тигран Торосян „Изрод”, който зрителите ще могат да видят на 5 март от 19.00 ч. На следващия ден е премиерата на „Рибарят и златната рибка” - моноспектакъл на Димитър Тодоров, предназначен за най-малките зрители.

На 7 март е премиерата на „Новите правила на играта” на режисьора Димитър Стефанов, а на 10 март от 22.00 ч. е премиерата на спектакъла „Откриването” – първото заглавие в програмата „Нощен театър”, което ще зарадва "нощните птици" сред феновете.

През март НОВ Театър НДК ще покаже и премиерните спектакли „Големият Bullshit”, „Мечтите на Май” и „Поручик Бенц” по Димитър Димов.

Припомняме, че театралната сцена ще се помещава на мястото на бившия музикален магазин „Балкантон” в Пасажа на НДК и ще събира 160 души. Към него ще има и денонощно кафене с книжарница, каквато е практиката в големите театри по света.

#театър #НДК #премиери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници