Очаквайте мащабна и стремителна атака на Русия, предупреди британски генерал

Очаквайте мащабна и стремителна атака на Русия, предупреди британски генерал
A A+ A++ A

Силите на НАТО трябва да вземат мерки в случай на "мащабна и стремителна атака на Русия" срещу някоя от източноевропейските държави, заяви заместник-командващият силите на НАТО в Европа ген. Ейдриън Бредшоу в реч пред Кралския институт за изследвания в сферата на отбрана, цитирана от "Гардиън".

По думите му, руското ръководство може да използва войски „не само за заплахи и сдържане, но и при завладяването на територии на НАТО". Бредшоу отбеляза, че такива стремителни действия вече са били забелязани у Русия "преди завземането на Крим".

Според генерала, става въпрос за т. нар. ескалационно доминиране, към което Москва е прибягала още от съветската епоха. Бредшоу е на мнение, че амбициите на Русия може много бързо да се превърнат в „очевидна заплаха за цялостното ни съществуване”.

Британският генерал добави в речта си пред лондонския институт, че в "епохата на постоянно противопоставяне с Русия" НАТО трябва да поддържа единна система за защита на източните си граници, а също да се приспособи към подривните действия и други методи на хибридна война, прилагани в Украйна.

#НАТО #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници