До края на годината пускат магистрала „Струма”, обеща Борисов

До края на годината пускат магистрала „Струма”, обеща Борисов
A A+ A++ A

През август или най-късно до края на годината ще бъде открит проблемният участък на лот 4 от магистрала "Струма", каза премиерът Бойко Борисов, който откри в Сандански VІ-ти зимен университет под наслов „Можем в България”.

Борисов обясни, че е в южния град, за да инспектират заедно с министър Лиляна Павлова строежа на автомагистралата и по точно на лот 4. По думите му повече няма да се допуска забавяне в сроковете.

Предстои редица други проекти в страната да бъдат открити именно през 2015 г., ангажира се Борисов.

Премиерът изброи 13 големи инфраструктурни обекта: автомагистрала „Марица”, столичният бул.„ Европа” в квартал „Люлин”, Северната тангента, 2-рият лот на магистрала „Хемус” до Ловеч, спортната зала в Русе, залите в Пловдив и Варна, заводът за битови отпадъци в София, метрото до Аерогарата, разширението на бул. „Черни връх”, няколко театри и зали в страната. До края на годината се очаква да бъде завършен и спортният комплекс в Благоевград.

По думите му тези проекти са били „забатачени” по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски, но сега изоставането ще бъде наваксано.

Премиерът поздрави младите кадри на политическа партия ГЕРБ, организатори на форума, защото през миналата година, ако те са били прохождащи, сега вижда хора на отговорни позиции, не само в България, но и в ЕП.

#магистрала #Струма #Бойко Борисов #ЛОТ 4

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници