Прокуратурата свали обвиненията срещу Енимехмедов, той иска орден "Стара планина"

Прокуратурата свали обвиненията срещу Енимехмедов, той иска орден "Стара планина"
Октай Енимехмедов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата се отказа от обвиненията срещу Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган. Държавното обвинение настоя пред Върховния съд обвиняемият  да бъде осъден по по-леките обвинения.

На 19 януари 2013 г. по време на VIII-та Национална конференция на ДПС тогавашният лидер на партията Ахмед Доган беше нападнат от Енимехмедов, докато изнасяше речта си пред делегатите. Нападателят опря пистолет в главата на Сокола и натисна спусъка, но изстрел не беше произведен.

Октай Енимехмедов заяви в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден "Стара планина" и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му.

На 26 февруари миналата година Софийският градски съд наложи на Енимехмедов най-тежкото наказание - лишаване от свобода за 3 години и 6 месеца. В повечето време през тези две години Октай Енимехмедов прекара в ареста, а след това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест.

В началото на разследването срещу Енимехмедов бе повдигнато обвинение именно за закана с убийство и хулиганство. От ДПС обаче реагираха остро, защото бяха убедени, че е имало атентат срещу Доган и месеци след началото на разследването, обвинението на Октай бе изменено в опит за убийство.

#Октай Енимехмедов #Енимехмедов #Ахмед Доган #Доган #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници