Волен Сидеров: Новият дълг е за военни цели

Волен Сидеров: Новият дълг е за военни цели
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Исканият от правителството нов дълг е за военни цели, обяви пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По негови изчисления 16-те млрд. лева ще станат с лихвите 27 милиарда и ще бъдат непосилно бреме за страната ни.

Сидеров припомни как правителството на Васил Радославов е взело заем 500 млн. златни левове от германска банка, по думите му "подобна на "Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си", която пере пари от наркотици".  По същия начин през 1914 г. България взима пари и след това е закачена за Германия, отбеляза депутатът.

Според законопроекта, изготвен от Министерски съвет, "Ситигруп Глобъл Маркетс Лимитид", "Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си", "Сосиете Женерал" и "Уникредит Банк АГ" ще бъдат организатори и дилъри на средносрочна програма за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро.

Нашите се готвят за война, убеден е лидерът на националистите. Точно преди 100 години така със заем е купено негодно оръжие. Страната ни няма нужда от външни пари, категоричен е Сидеров.

Водачът на "Атака" бе в студиото по повод на посещението му преди дни в Крим.

"Бях там по покана на българската общност там", обясни той. Сънародниците ни в района на Севастопол били петимни за общуване с български политици и общественици.

"Посрещнаха ни много добре, срещнахме се с всички представители на властта в Севастопол и с пълномощния представител на Русия", разказа Волен Сидеров, като похвали Иван Айбаджер, представителя на българската общност в Крим.

"Оказаха ни голяма част", похвали се Сидеров.

"Не е нужно да ме командирова Цецка Цачева или главният секретар на парламента,  командировали са ме моите избиратели", репликира той на въпрос на водещата защо е говорил в Крим от името на България.

"Външният министър не е повече от народния представител", заяви Сидеров и се закани по адрес на първия ни дипломат, че "ще си плати, ако не го настигне народния гняв".

"Ще ни вкарат във война", казвали по думите му много българи заради разполагането в България на техника и бригада на НАТО.

В Крим сега живеят свободно, няма напрежение, а в България по този въпрос има информационно затъмнение, смята Волен Сидеров. Той повтори позицията си, че в "Атака" няма да спазват санкциите срещу Русия заради Крим, "защото те вредят на нашите отношения".

 

 

#Волен Сидеров #дълг #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници