Наоми Кембъл се включи в борбата с ебола

Наоми Кембъл се включи в борбата с ебола
A A+ A++ A

С бенефисно ревю по време на Седмицата на модата в Лондон британският супермодел Наоми Кембъл удря рамо на световната кампания за овладяване на епидемията от ебола в Африка.

Целта на изявата е да се съберат средства, с които да се подпомогнат медицинските екипи, които работят срещу опасния вирус, отнел досега близо 4000 живота.

Плановете на красавицата са да повтори на модния подиум в Лондон през следващия сезон осъщественото вече благотворително ревю в Ню Йорк. Идеята е със събраните средства да се повиши информираността в обществото за тази зараза.

"Притеснена съм", коментира моделът пред британското издание "Пейдж сикс" - "хората наистина нямат представа какво представлява ебола".

Наоми Кембъл има къща Кения. Тя е запалила с амбицията си близки приятели, които дарили седемцифрени суми за нейната благотворителна акция. "Хиляди семейства и села са покосени от това ужасно заболяване и ние трябва да направим всичко по силите си, за да спрем разпространяването му в бъдеще", коментира Кембъл.

Освен чернокожата манекенка в благотворителното шоу ще участват и други нейни известни колежки като Кейт Мос, Маргарита Мисони и Дафни Гинес. Свои тоалети ще представят модни марки като "Долче и Габана", "Живанши", "Стела Маккартни", "Версаче" и други.

Конкретната цел на ревюто ще е да се съберат достатъчно средства за построяването на нова болница за пострадали от ебола в Сиера Леоне.

Медиите допълват, че филантропията не е чужда на тъмнокожата  пантера - тя вече има две успешни благотворителни акции в помощ на пострадалите от цунами в Хаити и Япония.

#Наоми Кембъл #ебола #ревю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници