Бойко Борисов, Гришо и Крисия - любимци на читателите на Novinite.bg

Бойко Борисов, Гришо и Крисия - любимци на читателите на Novinite.bg
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов, тенисистът Григор Димитров и съоснователите на софтуерната компания „Телерик“ са сред безапелационните победители в годишната ни анкета „Личност в Новините“ за 2014 г.

За пореден път читателите на най-независимата българска медия показаха високата си класа, избирайки личности сред най-достойните българи в шест категории.

В „Политика“ безусловен фаворит е Бойко Борисов. След като ГЕРБ спечелиха парламентарните избори, той стана премиер за втори път. В най-новата ни история това се е случвало само веднъж.

В категория „Бизнес“ печелят Васил Терзиев и Светозар Георгиев. Те сключиха мегасделка за продажбата на българската IT компания „Телерик“ за рекордните 262,5 млн. - едно от събитията на годината в този сектор в Източна Европа.

В категория „Култура“ читателите избраха Крисия, Хасан и Ибрахим, спечелили второ място на детската „Евровизия“ и осигурили на страната ни домакинство за следващото издание на конкурса.

В категория „Спорт“ номер 1 е Григор Димитров. През 2014 г. Гришо стигна до топ 10 сред най-добрите тенисисти в света.

В категория „Благотворителност“ читателите предпочетоха акад. Кирил Боянов, председателя на фондация „Еврика“, подпомагаща даровити деца и млади хора.

В категория „Дипломация“ фаворит е френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Причината е активната му дейност и изобличителните му коментари за „гнилите ябълки“ в съдебната система.

В читателската класация на англоезичния сайт Novinite.com в категория „Политика“ отново печели Бойко Борисов, в категория „Бизнес“ - изпълнителният директор на „Италчементи груп“ за България и Гърция Серж Шмит, в категория „Култура“ - режисьорът Александър Морфов, в категория „Спорт“ - защитникът от „Лудогорец“ Козмин Моци, в категория „Благотворителност“ - изпълнителният директор на Фондация „За нашите деца“ Иванка Шалапатова, и в категория „Дипломация“ - посланикът на Великобритания Джонатан Алан.

#Бойко Борисов #тенисист #Григор Димитров #Телерик #класация #анкета #допитване #Новините #Крисия #Хасан #Ибрахим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници