Лекарка от ТЕЛК ще лежи 6 години и половина в затвора

Лекарка от ТЕЛК ще лежи 6 години и половина в затвора
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лекарка от комисия по ТЕЛК в Пловдив ще лежи 6 години и половина в затвора. Причината е, че жената е участвала в схеми за подкупи и фалшифициране на данни.

Д-р Славка Петкова ще трябва да излежи присъдата си при първоначално строг режим. Тя беше задържана през януари 2011 година заедно с други лица.

Освен тежката ефективна присъда, д-р Петкова трябва да изплати глоба в размер на 10 000 лв., а освен това е лишена от правото да заема държавна длъжност и да упражнява дейност като лекар в ТЕЛК за срок от девет години и шест месеца.

Обвиняеми по делото са още Милена Куцева, Димитър Ройнов и д-р Цветанка Огорялкова. Милена Куцева, счетоводителка, получи условна присъда от три години, Димитър Ройнов - също условна от година и три месеца, д-р Цветанка Огорялкова - условна от десет месеца.

Д-р Петкова е поискала от Милена Куцева и после е получила 18 800 лева, по 200 лева за 94 лица, за да издаде експертни решения на ТЕЛК с по-висока степен на нетрудоспособност. Схемата се е осъществявала чрез посредници и точно един от тях я е издал на органите.

Другата лекарка сред осъдените е работела в Транспортна болница е издавала болнични листове и епикризи с фалшиво съдържание, но доказаният подкуп за това е само 130 лв., допълва БГНЕС.
 Присъдите подлежат на обжалване

#лекарка #ТЕЛК #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници