Борисов вещае фалит, ако заемът не бъде одобрен

Борисов вещае фалит, ако заемът не бъде одобрен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на концерт, посветен на 25-годишния юбилей на КНСБ.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лв. само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

"Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители", отбеляза министър-председателят. "Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн. лв. за "великденски" добавки на пенсионерите", продължи Борисов и допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

В сряда вечер той е имал среща с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

#Бойко Борисов #заем #реформаторски блок #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници