Манолова раздава банкноти с лика на Горанов

Манолова раздава банкноти с лика на Горанов
снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Ликът на финансовият министър Владислав Горанов изгря на банкнота. "Парите" са с номинална стойност от 10 хил. лв., а причината за създаването им е инициатива на младежите в БСП – Кюстендил заради новия външен дълг на България.
Днес (17 февруари) Мая Манолова и шефът на червените в София Калоян Паргов са раздавали в парламента въпросните банкноти – "горановки", съобщава в. „24 часа“.

Повод за акцията им стана граждански протест срещу приемането на новия външен дълг на България, което ще се гледа в парламента утре и в който ще се включат червените организации от София и Кюстендил, движение "Модерна България", Съюз на пенсионерите 2004 и други организации.

Банкнотата е на стойност 10 хиляди лева, защото толкова ще плаща всеки българин за дълга, обяснява Манолова. На гърба й ще пише "завещание за внуците" и ще бъдат изброени имената на партиите, които ще подкрепят вземането на новия дълг от 8 млрд. евро в пленарната зала днес.

Още вчера Манолова сподели снимка на въпросната банкнота с обяснение, че по толкова ще плати всеки българин от новите дългове, с които ни натоварва това правителство.

„Очаквам отговори на въпросите за това кой е разрешил на Горанов на 6 февруари да подпише договора за дилърство и за организация по реализацията на емисиите на външен дълг в размер на 16 млрд. лева, как е определен размерът на този дълг - за какво ще бъдат похарчени и за това как е била определена 10-та процентната лихва за поемането на този дълг“, пише още Манолова.

#Мая Манолова #Владислав Горанов #дълг #банкнота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници