Първата партида от Apple Watch ще е 5-6 милиона броя

Първата партида от Apple Watch ще е 5-6 милиона броя
A A+ A++ A

Според източници на Wall Street Journal Apple е поръчала на доставчиците на компоненти в Азия 5-6 милиона броя за първата партида на умния си часовник, чиито продажби очакваме да започнат през април. Този брой обхваща и трите модела на устройството, но половината от поръчката е за най-евтиния вариант Watch Sport, чиято цена започва от 349 долара.

Една трета от продукцията ще е отделена за следващия по цена модел, докато най-скъпата версия Apple Watch Edition, която има корпус с 18-каратово златно покритие и се очаква да струва над 4000 долара, ще е със сравнително малък тираж. Компанията обаче се кани да произвежда по 1 милион броя от нея на месец през второто тримесечие.

Часовниците ще се правят само от базираната в Тайван компания Quanta Computer, която е стартирала масовото им производство по-рано през тази година. За да бъдат изпълнени всички поръчки хиляди от служителите ще продължат да работят и по време на празниците около китайската Нова година, споделя друг източник на изданието.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници